Pregled rješenja

BB&SB_HRV

Što je Bigbelly Solar?

Bigbelly Solar je prvenstveno pametan spremnik za prikupljanje otpada i recikliranje na javnim površinama.

Po čemu je Bigbelly Solar toliko pametan?

Bigbelly Solar ima ugrađene senzore GPS odašiljač i SIM karticu pomoću kojih komunicira s računalnim softverom u oblaku što omogućuje slanje signala kada ga je potrebno isprazniti. Osim toga, Bigbelly ima izuzetno snažnu prešu koja komprimira otpad kada se napuni i time stvara mjesto za dodatnu količinu otpada. Bigbelly Solar 100% energije koja mu je potrebna dobiva direktno od sunca pomoću solarnog panela koji je smješten na vrhu spremnika. Zbog toga se može postaviti posvuda, bez dodatnih priključaka, jer je potpuno neovisan. Potrebno je svega sat vremena sunca u mjesec dana kako bi spremnik neometano radio i izvršavao sve svoje funkcije.

Na koji način Bigbelly Solar pomaže okolišu?

Bigbelly Solar zahvaljujući integriranoj preši za otpad ima pet do sedam puta veći kapacitet od uobičajenih spremnika za otpad. Time se sprječava da kamioni za prijevoz otpada prevoze “zrak” i štedi se mnogo nepotrebnih vožnji do pojedinih lokacija. Na taj se pak način smanjuje emisija CO2! Bigbelly Solar se prazni samo kada je zaista pun jer pomoću CLEAN management aplikacije sam javlja kakvo je trenutno stanje u spremniku.

Kako Bigbelly Solar štedi novac?

Bigbelly Solar omogućava da poduzeće koje prikuplja otpad učinkovito koristi svoje zaposlenike i vozila za prijevoz otpada, s obzirom na to da se kante prazne ciljano, tj. samo one koje su zaista pune. Komprimiranjem otpada broj vožnji do lokacija gdje se nalaze spremnici za otpad može se smanjiti za do 80%!

Bigbelly Solar je zahvaljujući svojem konceptu vodeći na svjetskom tržištu u pametnom prikupljanju i odvajanju otpada na javnim površinama!

Obratite nam se

+385 (0)91 8848 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Smart Grid for Waste & Recycling