Pregled rješenja

Što je BigBelly Sollar?

BigBelly Sollar je prvenstveno pametan spremnik za prikupljanje otpada na javnim mjestima.

Po čemu je BigBelly Solar toliko pametan?

BigBelly Solar ima GPS odašiljač i kompjutorski softver pomoću kojeg može poslati signal kada ga je potrebno isprazniti. Osim toga, u Big Belly Solaru se nalazi izuzetno snažna preša koja neprestano komprimira otpad. BigBelly Solar svu energiju koja mu je potrebna dobiva izravno od sunca pomoću solarnih ćelija. Zbog toga se može postaviti posvuda, bez dodatnih priključaka.

Na koji način BigBelly Solar pomaže okolišu?

BigBelly Solar zahvaljujući integriranoj preši za otpad ima pet do sedam puta veći kapacitet od uobičajenih spremnika za otpad. Time se sprečava da kamioni za prijevoz otpada prevoze “zrak” i štedi se mnogo nepotrebnih vožnji. Na taj se pak način smanjuje emisija CO2! BigBelly Solar se prazni samo kada je zaista pun jer računalni sustav javlja kakvo je trenutno stanje u spremniku.

Kako BigBelly Solar štedi novac?

BigBelly Solar omogućava da poduzeće za uklanjanje otpada učinkovito koristi svoje zaposlenike i vozila za prijevoz otpada, s obzirom na to da se kante prazne ciljano, tj. samo one koje su zaista pune. Komprimiranjem otpada broj vožnji do postrojenja za zbrinjavanje otpada može se smanjiti za 70-80%.

BigBelly Solar je zahvaljujući svojem konceptu vodeći na svjetskom tržištu!

Obratite nam se

+385 (0)91 8848 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Smart Grid for Waste & Recycling