Smanjenje učestalosti pražnjenja spremnika

“Implementacijom Bigbelly sustava pratimo svjetski trend modernizacije upravljanja javnim otpadom i njegovog odvojenog sakupljanja. Stoga, nema više: prepunih kanti i razbacanog otpada, potrebe za čestim pražnjenjima kanti i nepotrebnih odlazaka na lokacije radi provjere jesu li kante pune.”
– Marko Iveković, direktor Čistoće d.o.o., Grad Dubrovnik (ukupno 77 Bigbelly spremnika)

 

Ušteda vremena i smanjenje troškova

Pražnjenje košarica na javnim površinama jedna je od najzahtjevnijih operacija vaše organizacije. Ili prečesto obilazite košarice kako biste bili sigurni da otpad neće rasipati ili se nadate da će izdržati još jedan dan da biste onda slušali prigovore nezadovoljne javnosti.

Ali, sa sustavom Bigbelly više ništa ne morate nagađati jer ste se prebacili u potpuno drugi, predvidljivi način rada. To znači da radnu snagu možete poštediti uzaludnih odlazaka radi provjere košarica i preusmjeriti na važnije zadatke, a vozila, koja inače gutaju gorivo i stvaraju puno CO2, ostaviti na parkiralištu.

Dodate li tome sposobnost stješnjavanja otpada unutar spremnika, vaše potrebe za obilaskom grada strmoglavo će se smanjiti, a zadovoljstvo javnosti jednakom brzinom povećati.

Rezultati Bigbelly sustava u Dubrovniku (travanj 2018. – travanj 2019.) – Ukupno 39 spremnika
– smanjen broj pražnjenja spremnika za javni otpad za 88%
– grafikon niže pokazuje prosječan broj pražnjenja jednog spremnika prije i poslije implementacije Bigbelly sustava
– na 15 lokacija od ukupno 24 Dubrovnik koristi dodatni spremnik za odvajanje plastične i metalne ambalaže. Prema njihovim iskustvima zahvaljujući tome bitno se povećava kapacitet spremnika za miješani otpad s ugrađenom prešom
– prije su odlazili prazniti spremnike na 24 lokacije ukupno 40 320 puta godišnje, a sada korištenjem Bigbelly sustava odlaze manje od 7000 puta godišnje. Bitno su srezali broj pražnjenja iako sada na 15 lokacija od ukupno 24 često imaju dodatan odlazak, jer je omogućeno odvajanje otpada pomoću dodatnog spremnika

Bigbelly rezultati Dubrovnik

 

Obratite nam se

+385 (0)91 88 48 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Bigbelly