Smanjenje učestalosti pražnjenja spremnika

“Umjesto da svaki dan obiđu 100 spremnika, naši radnici sada trebaju obići samo njih 3 ili 4. Štedi se sve: od goriva do vremena.”
– Dan DiLillo, Grad Albany, država New York, SAD

Ušteda vremena i goriva

Pražnjenje spremnika za prikupljanje javnog otpada i njegovo odvajanje jedna je od najzahtjevnijih operacija vaše organizacije. Ili prečesto odvozite otpad kako biste bili sigurni da smeće neće ispadati iz spremnika ili se nadate da će spremnik izdržati još jedan dan da biste onda slušali prigovore o problemima sa smećem.

Ali, sa sustavom Bigbelly više ništa ne morate nagađati jer ste se prebacili u potpuno drugi, predvidljivi način rada. To znači da radnu snagu možete preusmjeriti na važnije troškove, a vozila, koja inače gutaju gorivo i stvaraju puno CO2, ostaviti na parkiralištu.

Dodate li tome sposobnost komprimiranja otpada unutar spremnika, vaše potrebe za obilaskom grada strmoglavo će se smanjiti, a zadovoljstvo građana jednakom brzinom povećati.

Rezultati Bigbelly sustava u Dubrovniku (ukupno 39 spremnika)
– smanjen broj pražnjenja spremnika za javni otpad za 88%
– grafikon niže pokazuje prosječan broj pražnjenja jednog spremnika prije i poslije implementacije Bigbelly sustava
– na 15 lokacija od ukupno 24 Dubrovnik koristi dodatni spremnik za odvajanje plastične i metalne ambalaže. Prema njihovim iskustvima zahvaljujući tome bitno se povećava kapacitet spremnika za miješani otpad s ugrađenom prešom
– prije su odlazili prazniti spremnike na 24 lokacije ukupno 40 320 puta godišnje, a sada korištenjem Bigbelly sustava odlaze manje od 7000 puta godišnje. S time da sada na 15 lokacija od ukupno 24 često imaju dodatan odlazak, jer je omogućeno odvajanje otpada pomoću dodatnog spremnika

Bigbelly rezultati Dubrovnik

 

Obratite nam se

+385 (0)91 88 48 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Smart Grid for Waste & Recycling