mayorBigBelly Solar osnovan je 2003. s ciljem transformiranja jedne od najmanje učinkovitih industrija na planetu koja istovremeno zahtjeva jako puno resursa – industrije sakupljanja otpada. Gradovi su ili prečesto sakupljali otpad iz spremnika na javnim površinama što je značilo trošak goriva i vremena pri čemu je i emisija CO2 bila velika ili se nisu uspijevali nositi sa zahtjevima i iz spremnika je ispadalo smeće što je predstavljalo i zdravstveni i sigurnosni problem.

Tijekom sljedećih godina tvrtka se razvijala počevši proizvoditi jedinstvena rješenja za javne prostore, rješenja koja koriste sunčevu energiju i informatičku tehnologiju. Učinkovitost našeg sustava zadobila je povjerenje naših klijenata i gradovi diljem svijeta koristili su ga kao koristan alat pri implementiranju programa razvrstavanja otpada, a danas je pionir u komprimiranju otpada na javnim površinama.

Naše rješenje danas se koristi u više od 47 zemalja diljem svijeta, a BigBelly nastavlja uvoditi pametnu mrežu za sakupljanje i recikliranje otpada u svaki kutak svijeta.

Neke od naših nagrada

  • BigBelly Solar osvojio je brojne nagrade i prepoznat je kao “Najbolja praksa grupe C40 Cities Climate Leadership“
  • Osvajač svjetske nagrade pametnih gradova 2012
  • Pobjednik platforme “Sustainia 100“ 2013
  • BigBelly Solar = jedno od 100 najboljih inovativnih održivih rješenja u svijetu

Izvještaj možete pročitati na sljedećoj poveznici (stranica 151):  http://www.sustainia.me/solutions/

nag1IoT logo

nag2nag3

Smart Grid for Waste & Recycling