Sudska pobjeda tvrtke Bigbelly

06. 10. 2020.
Big Belly Solar LLC., vodeći globalni dobavljač sustava pametnog upravljanja javnim otpadom, objavio je da je donesena presuda u korist tvrtke Bigbelly temeljem tužbenog zahtjeva koji obuhvaća njemački dio Europskog patenta 1 638 704 B1 (“EP’704) protiv nizozemske tvrtke ECOnX Waste Solutions B.V. (“ECOnX”) i ECOnX prodavača German EcoTec GmbH (“German EcoTec”).

 

Europski patent tvrtke Bigbelly omogućuje pametnim sustavima prikupljanja i recikliranja otpada koji se napajaju solarnom energijom optimalno funkcioniranje tijekom cijele godine, čak i kada su spremnici zaklonjeni od sunca ili nemaju izravan pristup sunčevoj svjetlosti. Ovo potonje svojstvo je značajno budući da se približno 60% svih spremnika javnog otpada nalazi u neposrednoj blizini zgrada, drveća i ostalih infrastrukturnih objekata koji zaklanjaju izravnu sunčevu svjetlost. Nadalje, zahvaljujući ovoj patentiranoj tehnologiji, solarni spremnici Bigbelly mogu raditi bez prekida i po oblačnom vremenu i snijegu.

Konkurentski spremnici za stješnjavanje otpada koji nemaju ugrađenu zaštićenu Bigbelly tehnologiju prisiljeni su češće prekidati s radom kako bi operateri mogli izvršili zamjenu trajno oštećenih baterija. Patent na kojem se temelji jedinstvena Bigbelly tehnologija utjelovljuje iskustvo i inovativne razvojne mogućnosti tvrtke Bigbelly, koja je vodeća u svom području djelovanja.

Tvrtka Big Belly Solar ima povijest zaštite svog intelektualnog vlasništva. Proteklih godina pokrenula je tužbeni zahtjev protiv jednog konkurenta pred američkim sudovima, koji je završio nagodbom. Nedavna sudska pobjeda nad tvrtkama ECOnX i German EcoTec služi kao daljnja potvrda da je pravo na intelektualno vlasništvo tvrtke Bigbelly valjano i utuživo te da je tvrtka  Bigbelly ustrajna u zaštiti svoje patentirane tehnologije kad god je to potrebno.

Cijeli PR tekst preveden na hrvatski možete pročitati niže.

Originalni PR tekst tvrtke Bigbelly nalazi se na sljedećem linku: https://www.prnewswire.com/news-releases/bigbelly-wins-infringement-lawsuit-against-econx-and-german-ecotec-301143630.html

Obratite nam se

+385 (0)91 88 48 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Bigbelly