Pilot projekt u Zagrebu – prenose HRT i RTL

08. 12. 2019.
Pilot projekt u gradu Zagrebu koji u najzahtjevnije vrijeme testira učinkovitost ovog vodećeg svjetskog rješenja za prikupljanje i odvajanje javnog otpada na 14 najfrekventnijih lokacija.

 

U gradu Zagrebu pokrenut je dvomjesečni pilot projekt pametnog upravljanja javnim otpadom pomoću Bigbelly sustava za prikupljanje i odvajanje javnog otpada.

Bigbelly je vodeći sustav pametnog upravljanja javnim otpadom u svijetu, prisutan već u više od 1500 gradova, a svoju zagrebačku pilot premijeru doživljava upravo tijekom turistički najzahtjevnijeg, adventskog razdoblja, u kojem bi trebao dokazati svoju učinkovitost u smislu efikasnijeg upravljanja javnim otpadom u gradu Zagrebu.

Adventsko vrijeme u gradu Zagrebu, zbog velikog broja turista, najzahtjevnije je razdoblje u godini po pitanju prikupljanja javnog otpada. Iz tog razloga se za testiranje Bigbelly inovativnog sustava odabrao najopterećeniji prostor, na potezu od Zrinjevca preko Strossmayerovog trga do Trga kralja Tomislava gdje su postavljeni spremnici za odvajanje otpada (plastičnu i metalnu ambalažu) kao i spremnici za miješani otpad. Devetnaest Bigbelly pametnih spremnika će pokriti to područje na ukupno 14 lokacija, koji će testno biti postavljeni u gradu Zagrebu u razdoblju od 30. prosinca 2019. do 1. veljače 2020. godine.

Saznajte više na:

HRT reportaža

RTL.hr

zagreb.info

 

Obratite nam se

+385 (0)91 88 48 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Smart Grid for Waste & Recycling