Na gradskoj plaži u Makarskoj 32 Bigbelly spremnika

07. 06. 2023.
Na gradskoj plaži u Makarskoj, u sklopu projekta “Plastic Free Beach” postavljeno je 32 Bigbelly pametnih spremnika i tako je na 16 lokacija uspostavljeno odvojeno sakupljanje otpada na pametan i održiv način. Nabavljeni su u suradnji Makarske obale d.o.o., Grada Makarske i Turističke zajednice grada Makarske kojima su se po prvi put u ovakvoj akciji pridružili i privatnici – koncesionari na gradskoj plaži: Valamar, Aquarius, Makarana bar, obrt Grmat, Lemon bar, Potere, Pansion Lucija, Virtus Maritimo i KTC Jadran d.o.o.

 

Ugrađena preša povećava kapacitet spremnika minimalno 5x, a senzori mjere popunjenost. Povezani su putem mobilne mreže s “cloud” rješenjem gdje se prikupljaju svi podaci i tako dojavljuju kada ih je potrebno isprazniti, ali i sve ostale važne servisne informacije.

Bigbelly stvara čiste, uredne i najsuvremenije javne površine bez vidljivog otpada, smanjujući interakciju posjetitelja s dnevnim rutinama održavanja komunalnih službi.

  • Bez vidljivog otpada: povećani kapacitet i potpuno zadržavanje otpada
  • Manje smetnji: smanjene interakcije s održavanjem, manje kontaktnih točaka s otvorenim otpadom
  • Prekrasan, inovativan prostor: vrhunska tehnologija i jedinstvena estetika upravljanja otpadom
  • Turisti i građani vole Bigbelly

Pridržavajući se načela održivosti, hardverski i softverski Bigbelly ekosustav smanjuje negativne utjecaje na okoliš i integrira održive prakse u svakodnevne operacije s tehnologijom posvećenim maksimalnom produljenju životnog vijeka imovine. Izvještaji temeljeni na podacima prate ciljeve održivosti. Bigbelly daje prioritet održivom dizajnu,

Smanjenjem broja pražnjenja kroz povećani kapacitet, sveobuhvatne izvještaje, upozorenja u stvarnom vremenu i inteligentno prikupljanje, Bigbelly omogućuje timovima za održavanje plaže da povećaju svoju produktivnost i resurse.

Obratite nam se

+385 (0)91 88 48 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Bigbelly