Čistoća Dubrovnik ima 38 novih Bigbelly spremnika

17. 03. 2020.
Čistoća Dubrovnik od prošlog tjedna ima 38 novih Bigbelly spremnika pa se sada na dubrovačkim ulicama nalazi ukupno 77 Bigbelly spremnika. Potaknuti izvrsnim rezultatima odlučili su se po četvrti puta investirati u Bigbelly Smart city rješenje s ciljem cjelokupne digitalizacije upravljanja javnim otpadom.

Čistoća Dubrovnik je u zadnjih godinu dana koristila 39 Bigbelly spremnika, najviše od svih hrvatskih gradova, čime su u tom gradu postignuti izvanredni rezultati te su najizražajnije uštede. Na 15 lokacija od ukupno 24, koristila je dodatni Bigbelly spremnik za odvajanje plastične i metalne ambalaže. Svakako treba istaknuti visoku učinkovitost i izvrstan rad djelatnika Čistoće Dubrovnik s ovim pametnim sustavom, jer ako se ispravno ne koristi ne ostvaruju se ni uštede. Kao rezultat toga smanjen je broj pražnjenja spremnika za javni otpad za 88%. Prije primjene Bigbelly sustava odlazili su prazniti spremnike na 24 lokacije preko 40.000 puta godišnje, a sada korištenjem Bigbelly sustava odlaze manje od 7.000 puta godišnje. S time da sada na 15 lokacija od ukupno 24 često imaju dodatan odlazak, jer je omogućeno odvajanje javnog otpada pomoću dodatnog spremnika. Bez obzira na to što odvojeno prikupljanje javnog otpada uvjetuje veći broj spremnika i više rada pomoću Bigbelly pametnih spremnika sačuvano je preko 30.000 pražnjenja i stotine radnih sati.

Sada kada su udvostručili broj pametnih spremnika s ciljem provedbe smislenog projeka cjelokupne digitalizacije upravljanja javnim otpadom očekuju se uštede od najmanje 55.000 pražnjenja uz stopu odvajanja javnog otpada od preko 30%, a uz to i bez razbacanog i vidljivog otpada te s čistim i urednim javnim površinama.

Bigbelly je lider na svjetskom tržištu u pametnom upravljanju javnim otpadom s preko 1500 gradova u 54 zemalja na 6 kontinenata. Trenutno se više od 60.000 Bigbelly spremnika nalazi na javnim površinama diljem svijeta.

Iz medija:

Časopis TEHNOEKO

Časopis KOMUNAL

 

Obratite nam se

+385 (0)91 88 48 948

ILI nam pišite

info@graml.eu

Bigbelly